NANNA DALSGAARD CLAUSEN
800
page-template-default,page,page-id-800,mmm mega_main_menu-2-1-3,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,columns-4,qode-product-single-tabs-on-bottom,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
Hvis du kigger ind i et dansk klasseværelse kan du typisk udpege en række stereotyper som altid er der. Nogle er den sjove i klassen. Andre er de kloge, der scorer topkarakterer i alt. Så er der de sporty typer, der tror alt er en konkurrence. Og så er der de kreative hoveder, som kan tegne, sy og gøre selv den grimmeste genstand pæn. Sidstenævnte er Nanna.

Hvorfor har du valgt at gå design-vejen?

Jeg har altid vidst, at jeg ville noget kreativt. Jeg har altid godt kunne lide at sy tøj, tegne og lave møbler og lamper. Først troede jeg, at jeg skulle være billedkunstner. Men på efterskolen blev jeg mere interesseret i designdelen.

Hvilken slags grafisk design laver du?

Det der er mest interessant er at lave identiteter til forskellige virksomheder. At lave et system for en virksomhed. Det vil sige et visuelt koncept, der breder sig fra, hvem virksomheden er til det produkt, som de for eksempel sælger.

Har du nogen bestemt stil eller noget, man kan genkende dig på?

Jeg tror ikke jeg har nogen bestemt stil. I forhold til illustrationer så er det meget naturalistisk, det jeg laver. Jeg kan godt lide at skitsere og lave blindtegninger, hvor man kun kigger på personen. Det giver personlighed og lidt skæve tegninger. Blindtegninger må godt være lidt grimme og det hjælper mig også på, at give slip på min perfektionistiske jeg. Ellers kan jeg godt have tendens til at det skal være pænt og korrekt.

Hvor får du din inspiration fra?

Jeg tegner faktisk meget ud fra fotografier og tegner. Og så får jeg også inspiration fra mange af mine venner, som er utrolig dygtige. Jeg bliver tit inspireret af dem og tænker “det må jeg også prøve”.

Hvis du skulle vælge, hvilket grafisk design fra din hånd, ville du så vælge?

Jeg lavede på et tidspunkt nogle erotiske bogforsider. Tegninger var lavet med skraveringer og viste forskellige sexstillinger. Sådan en slags pendant til Mommy porn, pakket ind i medicinsk udtryk. Der var ret mange, som blev overrasket over, at jeg ville lave det. De fleste kender mig nok som “Lille søde Nanna”, så det var lidt overraskende for mange, at jeg kunne finde på at lave noget så frækt. Men jeg fik også ret meget god respons af underviser og medstuderende.

Hvilke drømme/håb har du for dit grafiske arbejde?

I fremtiden håber jeg, at komme til at arbejde med visuel identitet på bureau. Men der er mange ting, der kunne være spændende. Det er lidt svært at vælge retning. Lige nu laver jeg også noget freelance arbejde, hvor jeg laver illustrationer til bogforsider