IDA RØRHOLM DAVIDSEN
871
page-template-default,page,page-id-871,mmm mega_main_menu-2-1-3,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,columns-4,qode-product-single-tabs-on-bottom,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
“Jeg har tegnet siden jeg kunne holde på en blyant. Jeg er vokset op i en kreativ familie, så det har været en naturlig del af min hverdag at tegne, og jeg har altid haft et behov for selv at skabe ting.” – Scroll ned og læs meget mere om Idas illustrationer.

Hvordan og hvornår er din interesse for illustration begyndt?

Da jeg var lille læste mine forældre altid godnathistorier op for mig og valgte bøger med flotte illustrationer, så det tror jeg har inspireret mig, allerede inden jeg vidste jeg skulle lave noget med det selv. Gennem hele folkeskolen har jeg tegnet hver dag. Både derhjemme og i skolen. For mig har det været en lukket verden, og det var først efter jeg begyndte på Designskolen at jeg virkelig begyndte at kigge udad på andre illustratorer – og opdagede den verden åbne sig.

Hvorfor blev det lige den vej du ville gå?

Jeg tror jeg gik i 6. klasse da min mor og jeg talte om at der var folk der levede af at tegne og at Designskolen fandtes. Så kom jeg i praktik hos en kunstner og skrev projektopgave om en anden designer. Det har været min drøm lige siden og jeg har ikke fundet noget siden jeg hellere ville.

Hvordan vil du beskrive din stil?

Jeg vil sige jeg har en ret let og feminin streg. Der er dog stor forskel på de ting jeg har lavet indtil videre- noget er inspireret af naturhistorie og andet er mere eventyrligt. Jeg kan godt lige detaljer, men forsøger også at lave noget mere simpelt til visse projekter hvor det passer bedre. Jeg kan godt lave meget naturalistiske ting, men prøver ofte at forene det med noget mere naivistisk.

Har du nogen ide om hvad din stil skal ramme?

Jeg forsøger ikke at ramme en speciel stil og laver egentlig bare det jeg selv godt kan lide, så det er ikke noget jeg normalt tænker så meget over. Men hvis andre så også kan lide det, er det selvfølgelig virkelig dejligt og meget tilfredsstillende. Hvis jeg får en freelance-opgave udefra kan det være nødvendigt at have nogle parametre in mente som man gerne vil ramme, men de har forhåbentlig valgt mig for min stil, og ikke for at prøve at få mig til at lave noget helt andet.

Hvilke drømme har du med din kunst?

Min drøm er at kunne leve af dét der for de fleste forbliver en hobby. Jeg har forventninger til mig selv om at jeg vil blive ved med at udvikle mig, og blive bedre til mit fag- og jeg håber selvfølgelig også på at kunne lave noget der har betydning for andre mennesker. Men det vigtigste er egentlig bare, at jeg gerne vil leve af at lave noget som gør mig glad, og ikke bare for at tjene penge.

Så hvor er du om fem år?

Jeg blev færdig med min kandidat på Designskolen i sommers (2016) og der er allerede dukket en del uventede muligheder op og sket meget siden da. Jeg er blevet del af et designfællesskab med butik (GunGun, Kompagnistræde 25, 1208 Kbh K), jeg er igang med to bogprojekter og jeg har en udstilling i Skagen henover sommeren. Så nu koncentrerer jeg mig mest om dét der sker lige nu, og har faktisk ret svært ved at se, hvor jeg skulle være om bare et år – men jeg glæder mig til at se hvor de mange forskellige projekter kan føre mig hen.

Hvilke illustratorer kan du bedst lide? (både af dine egne og andres)

Jeg har et hav af favoritter, som jeg har fulgt i en del år, både danske; f.eks. Cato Thau-Jensen, Dorte Karrebæk og Signe Parkins , og udenlandske: Tove Jansson, Geran Knol, Henrik Drescher, Brecht Evens, Bjørn Lie… Jeg har længe set op til kunstneren Andrea Wan og det var derfor en stor oplevelse for mig at mig at komme i praktik hos hende i forbindelse med min uddannelse. Hun har et spændende, lidt surrealistisk univers som virker uudtømmeligt. Derudover henter jeg ret meget inspiration hos de af mine veninder som også arbejder med illustration – bl.a. Clara Selina Bach, som jeg synes er utrolig god til at bruge humor og har en naivistisk og samtidig ret grafisk streg.

Hvordan opfatter du den grafiske design-verden og den mest toneangivende stil lige nu?

Hmm.. Jeg synes den er utrolig spændende, og de sociale medier gør at det er en verden der er i konstant udvikling som man kan forsvinde helt ind i. Men der er stor forskel på de ting jeg sidder og kigger på som inspiration derhjemme, og de ting jeg ser i butikkerne her i Danmark. Der har helt klart været en trend indenfor plakatkunst de seneste år, som har været meget stilren og passer ind i et typisk hvidt og skandinavisk hjem; grafiske tryk med Danmarkskort, dyr, citater, bogstaver og geometriske former. Det er jo ofte simple motiver som falder i en bred smag, og derfor giver det meget god mening at det er dét der bliver mainstream.