KUNSTNER I FOTOKUNST CECILIE SKOVDAL STEPHANSEN
1200
page-template-default,page,page-id-1200,mmm mega_main_menu-2-1-3,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,columns-4,qode-product-single-tabs-on-bottom,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
Cecilie har gået på KBH Film & Fotoskole og studerer i øjeblikket på Københavns Universitet. Hun har en stor passion for kunst og især fotokunst.
HVORNÅR BEGYNDTE DU AT INTERESSERE DIG FOR FOTOKUNST?

Da jeg gik på efterskole, skulle vi tage nogle tilfældige billeder. Jeg fotograferede et råddent æble i sneen, og min lærer var vild med det. Sådan startede det nok. Jeg har altid godt kunnet lide at være kreativ, og jeg fandt hurtigt ud af, at fotografiet er mit kreative og kunstneriske outlet.

HVAD ER DET FOR EN TYPE KUNST, DU VIL LEVERE TIL PAPER MATTERS?

Fotokunst. På KBH Film og Fotoskole lærte jeg, at fotografier også sagtens kan være kunstværker, såvel som meget andet. Jeg har med tiden fået den overbevisning, at mine ting gør det bedre ude i verden end kun på min harddisk og på udstillinger. Derfor er det fedt at have en platform, hvor kunstinteresserede, i samme båd som mig, kan have råd til nogle værker, som de vil påskønne.

HVAD ER DIN INSPIRATIONSKILDE?

Jeg laver mange ting ud fra mine egne holdninger til verden. Det er meget sjældent, at jeg tager et tilfældigt billede, og mange af dem kan være i støbeskeen i mit hoved flere måneder. Mine inspirationskilder er kunstnere, som enten laver noget, som man tvinges til at reflektere over, eller værker, som har en nærmest uforklarlig æstetisk sans.

HVORDAN VIL DU KARAKTERISERE DIN STIL?

Jeg har fået at vide, at man lynhurtigt kan se, hvis jeg har taget/lavet et billede. Mine billeder er ofte meget bevidst opstillede, og rummer derfor nogle meget gennemtænkte betydningslag, som jeg håber beskueren vil gå på opdagelse i. Nogle af mine ting kan formentlig virke provokerende; og med det håber jeg, at det kan starte en lille tankestrøm omkring værkets tematik.

HVORFOR ER DU MED I PAPER MATTERS?

Fordi jeg synes, der mangler en platform til de talentfulde kunstnere/designere, som ikke ved, hvor de skal gå hen for at få deres ting ud i verden. Fordi jeg mener, at kunstverden godt kan være alt for elitær, og fordi kunst (for det meste) laves for at kunne opleves af andre mennesker, og derved sprede enten glæde, eftertanke eller noget helt andet hos beskueren.