Amalie Ingeborg Hjelm
1324
page-template-default,page,page-id-1324,mmm mega_main_menu-2-1-3,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,columns-4,qode-product-single-tabs-on-bottom,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
Amalie Ingeborg Hjelm er en tegneserie-elsker. Inspirationen kommer fra tegnefilm og Tim Burden, og det er gerne twistet med humor og kant, når Amalie laver illustrationer. Læs mere om Paper Matters nye designer lige her.

Det er lidt en slags social arv, der har gjort, at Amalie Ingeborg Hjelm er havnet der, hvor hun er i dag. Til daglig læser hun Visuel Kommunikation på 5. semester på Kadk i København. Den kreative vej er ikke ligefrem overraskende, da Amalie er opvokset i hjem, hvor kreativiteten har spiret og hun har altid tegnet og været kreativ. Måske det skyldes farens erhverv som grafisk designer.

 

Legen med kreative udtryksformer har fået hende med i Paper Matters, og her skiller hun sig ud med sine tegneserielignende karakterer. Og Tim Burden.

-Min illustrationer har lidt kant og et humoristisk udtryk samtidig med de godt kan være i et lidt mørkt univers. Det må godt være lidt surrealistisk og sjovt på samme tid, fortæller Amalie og fortsætter.

-Jeg kan rigtig godt lide tegneserier og det er også der, jeg får min inspiration fra. Jeg får også inspiration fra Tim Burdens film. For eksempel The Night before Christmas.

 

Universet, som Amalie byder på gennem sin kunst er på engang funky og fyldt med humor, men også med lidt kant og lidt mørke. Tegnefilm og animationsfilm-universet er i hvert fald en stor fællesnævner, når kunsten fra Amalies hånd skal karakteriseres.

-Tegneserie og animationsfilm er noget alle kan relatere til, men på vidt forskelligt plan afhængig af alder og fantasi, og det tiltaler mig, fortæller Amalie.

 

En anden finesse som Amalie øver sig på er at give hendes illustrationer mere karakter.

-Jeg var på udveksling i Skotland i foråret, og der blev jeg udfordret af min lærer til at give mine figurer mere karakter eller et særligt karaktertræk.

 

Illustrationerne fra Amalie giver uden tvivl et sjov og finurligt indspark til hjemmet. Det finurlige passer også godt med fremtidsdrømmene, som enten er at illustrere børnebøger eller undervise på en højskole eller efterskole. Måske begge karriereveje er muligt. Hvem ved. Indtil kan hendes prints nydes og erhverves hos Paper Matters.